HTML

Csúszunk

2006.12.21. 01:22 Bizi

Évvégi hajrában gyártjuk a szoftvert ezerrel, de az egyik projekt megcsúszott. Már múlt héten meghoztuk a döntést, inkább ennél vállaljuk be a határidő módosítást, minthogy a számunkra fontosabbnál kelljen kavarnunk.
Persze a remény hal meg utoljára, így még hétfő délután egyeztettünk gyáron belül. A helyzet az volt, hogy a csillagok együttállása és a gyártósor megfelelő olajozása esetén volt remény a sikeres befejezésre. A telepítés és a bemutató időpontját viszont már aznap egyeztetni kellett volna, így a kockázatokat és ezek kihatásait kellett mérlegelnünk.
A serpenyőnk egyik felén volt a termék határidő szerinti legyártása, másik felén a határidőre való félkész vagy teszteletlen termék.
Az előbbinél, ha bevállaljuk a kivitelt, akkor minden OK, ha nem vállaljuk be, akkor verjük a fejünk a falba, mert feleslegesen rontottuk a renoménkat a megrendelőnél. Utóbbinál azonban, ha bevállaljuk, akkor trükközni kell a bemutatón, ami nem jó. Nem jó, mert igaz az esetek nagyrészében elrejthetőek, kimagyarázhatóak a hibák, hiányosságok (sajna ebben van tapasztalat), de a megrendelő se hülye és nem is lehet, nem is szabad palira venni, a lóláb mindig kilóg.
A témához kapcsolódik, hogy a szerződéskötés a vevő miatt csúszott 3 hetet, amiből kettőt kértünk vissza, viszont kérésük volt, hogy még karácsony előtt szállítsunk.
A döntés végül az lett próbálunk kis haladékot kérni, de ha nem adják meg, akkor a szerencsére bízzuk magunkat.
Természetesen itt nem a kötbér volt a kérdés, mert az szinte semmi, hanem a szavunk, amit nem célszerű eljátszani, főleg egy kis cégnél, akarom mondani gyárnál, ahol nincs is nagyon más érték... Meg persze arról, hogy a kimenetellel, ami nagy eséllyel felesleges ismét elmegy egy nap, ami megint csak kiesés lesz.

Jut eszembe nem is erről akartam írni :)
Elkezdtem hívogatni a kapcsolattartónkat, de folyton még csöngés előtt szétkapcsolt a telefon. Kedd dél körül küldtem egy mailt visszahívást kérve, amire mai napig nem jött válasz. Szerdán nyugtáztuk, valszeg elhúztak karácsonyibevásárolni...

Persze más kontaktokat is kereshettem volna, meg egyébként is ezzel nem takarózhatunk majd, de néha furcsa dolgok oldanak meg nagyobb dilemmákat, hosszabb rákészüléseket.
Ez kis részben megint csak erősíti a szabályt: ha gondod van vedd fel a telefont és kommunikálj! Mennyi időt és agysejtet megspórolhattunk volna.

Még egy gondolat a döntés indoklásához: tudták, hogy mennünk kellene a héten, mivel ők kérték ezt az időpontot, de mégse hívtak, nem érdeklődtek. Valszeg még is csak nekünk volt fontos ez az egész.

Szólj hozzá!

Címkék: határidő projekt

A bejegyzés trackback címe:

https://nemoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr9523631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása