HTML

Új határidő

2006.12.18. 15:58 Bizi

Az eddigi tologatás helyett jött az új határidő: karácsony előtt el kellene költöztetni a szerveren lévő tartalmakat egy új szolgáltató új szerverére, azaz szervereire.
Mostani szolgáltatónk kissé furin kezeli az ügyeit: csúszó domain bejegyzések, folyton elromló vincsik, stb. Eddig már 3 merevlemez szállt el (persze maxtor...), de nem furcsa az ilyen, ha a rack-es gépben 3-ból 1 venti megy csak. És állítólag ez még az egyik legkorrektebb cég kicsiny hazánkban.
Na, szóval költözünk.
Új helyen a biztonságot szem előtt tartva két gép lesz. Lesz egy melegtartalék, melyben az adatbázis folyamatosan update-el, fájlszinten pedig 5 percenként. Ezzel cluster-szerű megoldást hozunk létre, így hiba esetén megvalósítható az azonnali átállás a melegtartalékra minimalizálva az adatvesztést. Szerencsére üzemeltetőnk ezt a részét már megcsinálta, most már csak tesztelni kellene, majd egy update és dns bejegyzések átpakolása. Mindezt karácsony előtt, horror.
Most az adattartalmakat és a fontosabb szolgáltatásokat tesztelgetem. A mailserver tesztje nagyobb rákészülést igényel, de érzem fejest kell ugranom a lekvárba...

Szólj hozzá!

Címkék: költözés szerver cluster

A bejegyzés trackback címe:

https://nemoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr6023166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása